Postovi na hrvatskom · Slikovnice/dječje knjige

Oliver Jeffers  – Evo nas, tu smo – Bilješke za život na planetu Zemlji

Ovo je jedna od preslatkih slikovnica koje sam imala prilike prolistati i pročitati u srpnju. Moram priznati da me dobro nasmijala  s jednostavnim objašnjenjima i ilustracijama.

Slikovnica je to koja je nastala iz jednog jednostavnog razloga – Oliver Jeffers u preslatkoj posveti na početku objašnjava kako je knjigu napisao da bi svom (tada) dvomjesečnom sinu objasnio nešto što smatra da mora znati. Upravo to me apsolutno osvojilo jer mislim da svaki roditelj dođe do tog jednog trenutka u životu u kojem krenu pitanja i u kojem kreneš objašnjavati kako stvari funkcioniraju. Tko bi rekao da djeca ne dolaze s uputama za upotrebu i održavanje 😊

Autor se pobrinuo da krene s jednostavnim činjenicama koje prate prigodne ilustracije – upoznajemo se sa Zemljom i njenim položajem u sunčevu sustavu i svemiru. 

Osim toga, upoznajemo i geografske osobine prostora gdje živimo, kao i razne životinje koje nastanjuju Zemlju osim nas.

Ono što mi se baš svidjelo jest činjenica da nas autor upoznaje s ljudskim tijelom  i ljudskim potrebama, ali ponajviše s ljudskom različitošću.

Upozorava nas i na užurbanu svakodnevicu koja prečesto rezultira stresom i manjkom vremena za neke druge bitne stvari.

“… budi dobar prema svima. Ima dovoljno za sve.”

S obzirom da je Helena još mala, ne čitamo je kak se spada već proučavamo ilustracije koje joj se baš sviđaju. Slikovnica je većeg formata i tvrdog uveza, ali nije kartonka pa nije primjerena za djecu mlađe dobi (ne mogu je žvakati) stoga ćemo ovu slikovnicu čitati samo kad je mama blizu.

Svima vama koji želite čitati svojoj djeci i upoznati ih sa svijetom toplo preporučam da nabavite ovu slikovnicu, sigurna sam da će se i vama i vašim mališanima svidjeti.

Oliver Jeffers – Evo nas, tu smo – Profil knjiga; 2018 – 40 str.

Do čitanja,

B.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s