Postovi na hrvatskom · Slikovnice/dječje knjige

Sam McBratney, Anita Jeram – Pogodi koliko te volim

Pogodi koliko te volim jedna je od onih slikovnica u koju se zaljubite na prvi pogled. Već dulje vrijeme razmišljam o njenoj kupnji i konačno sam odlučila da je pravo vrijeme da se smjesti na moje police!

Već na prvu me osvojila preslatka naslovnica jer su me mali slatki zečići uvjerili da će i ostatak slikovnice biti tako divno ilustriran – i nisam se prevarila. Ilustracije su prekrasne, a opet toliko jednostavne i slatke, baš kao i oni kojima je slikovnica i namijenjena.

Slikovnica nema neku klasičnu priču koju očekujete, ali definitivno potiče na razmišljanje i učenje. Kratak tekst na svakoj stranici omogućuje maloj djeci da pozorno prate što se zbiva što im olakšavaju prigodne sličice uz tekst.

Jedna sam od onih koja voli poučne slikovnice i težim tražiti prave knjige za svoje dijete. Ova slikovnica savršeno prikazuje ljubav između roditelja i djeteta i veoma živopisno i maštovito to prikazuje.

Slikovnica je većeg formata i tvrdog uveza, a kratke rečenice i veliki font omogućuju najmlađima da pozorno prate priču. Ilustracije krase svaku stranicu i prate roditelja zeca i dijete zečića i njihovu prepirku o tome tko koga više voli.

Sviđa mi se što daje mašti na volju i što mali čitatelji mogu sami izmisliti više od čega na svijetu vole svoje roditelje, a ujedno i roditelji imaju mogućnost dijete naučiti koliko puno oni njega vole.

Ukoliko niste imali priliku listati ovu slikovnicu, imate moju toplu preporuku da to učinite što prije.

Do čitanja,

Brigita

Sam McBratney, Anita Jeram – Pogodi koliko te volim, Egmont, 32 str

Slikovnicu možete naručiti ovdje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s